- ÖSYM, 2026 Elektronik Yabancı Dil Olarak Türkçe Sınavı'nın (e-YDTS/2 Türkçe) yarın yapılacağını duyurdu.
- Sınav, dijital ortamda gerçekleştirilecek olup adayların dil yeterliliklerini ölçmeyi hedefliyor.
- Adayların sınav saatinden önce gerekli hazırlıklarını tamamlamaları ve sınav merkezlerinde hazır bulunmaları önem taşıyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, yabancı dil yeterliliğini Türkçe üzerinden belgelemek isteyen adaylar için düzenlediği 2026 Elektronik Yabancı Dil Olarak Türkçe Sınavı’nın (e-YDTS/2 Türkçe) yarın uygulanacağını açıkladı.
Sınav Süreci ve Detaylar
Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olan sınav, adayların okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kapsayan kapsamlı bir değerlendirme sürecini içeriyor. ÖSYM, adayların sınav günü herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına sınav giriş belgelerini kontrol etmelerini ve sınav merkezlerine belirlenen saatten önce ulaşmalarını hatırlattı.
Adaylara Önemli Hatırlatmalar
Sınava katılacak adayların, geçerli kimlik belgeleri ve sınav giriş belgeleri ile birlikte sınav merkezlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Dijital altyapı üzerinden yürütülecek olan sınavın sonuçlarının, ÖSYM’nin belirlediği takvim doğrultusunda açıklanması bekleniyor.

