- İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, okul güvenliğinin rutin bir asayiş konusu olmadığını vurguladı.
- Bakan Çiftçi, emniyet teşkilatına okul güvenliğini öncelikli gündem maddesi yapmaları talimatını verdi.
- Çocukların güvenliğinin, Türkiye'nin geleceği için stratejik bir öneme sahip olduğu belirtildi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, eğitim kurumlarında güvenliğin sağlanmasına yönelik yeni bir vizyon ortaya koydu. Emniyet teşkilatına seslenen Bakan Çiftçi, okul güvenliğinin sıradan bir asayiş görevi olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti.
“Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımız”
Bakan Çiftçi, yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin okul çevrelerindeki denetimlerini ve yaklaşımlarını değiştirmeleri gerektiğini belirtti. Çiftçi, “Hiçbir emniyet müdürümüz bundan sonra okul güvenliğini rutin bir asayiş başlığı olarak görmemeli, değerlendirmemelidir. Çocuklarımızın güvenliği, milletimizin geleceğinin güvenliğidir” ifadelerini kullandı.
Güvenlik Stratejisinde Yeni Dönem
Yapılan bu açıklama, eğitim döneminde çocukların daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için atılacak adımların ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bakanlık, okul çevrelerinde alınacak tedbirlerin sadece fiziksel güvenlik değil, aynı zamanda proaktif bir yaklaşımla sürdürüleceğini işaret ediyor.

