- Adalet Bakanı Akın Gürlek, yarın düzenlenecek hukuk sınavları için adaylara başarı dileklerini iletti.
- Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı yarın eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.
- Sınavlar, hukuk mesleklerine girişte kalite standardını belirlemek amacıyla uygulanıyor.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yarın gerçekleştirilecek olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’na katılacak adaylar için bir mesaj yayımladı. Bakan Gürlek, hukuk camiasına yeni katılacak adayların heyecanını paylaştığını belirterek, tüm katılımcılara başarılar diledi.
Sınav Süreci Hakkında Bilgilendirme
Hukuk eğitiminin kalitesini artırmak ve mesleki yeterliliği standart hale getirmek amacıyla düzenlenen sınavlar, yarın ülke genelindeki merkezlerde yapılacak. Adaylar, hukuk bilgisi ve idari yargı alanındaki yetkinliklerini kanıtlamak için ter dökecek.
Adaylara Başarı Temennisi
Bakan Gürlek, sosyal medya ve resmi kanallar üzerinden ilettiği mesajında, adayların uzun süredir hazırlandığı bu sınavın, hukuk sisteminin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Sınavın tüm katılımcılar için hayırlı olmasını temenni eden Gürlek, adaylara zihin açıklığı diledi.

