- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, buğday ve arpa üretiminde rekor beklendiğini açıkladı.
- Buğdayda 24,5 milyon ton, arpada ise 10 milyon tonluk üretim hedefleniyor.
- Tahmin edilen rakamlar, geçen yıla oranla yüzde 44'lük bir artışa işaret ediyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tarımsal üretim verilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bereketli geçen yağış döneminin ardından tahıl üretiminde ciddi bir artış öngörüldüğünü belirten Bakan Yumaklı, bu yıl buğday ve arpa rekoltesinde tarihi bir seviyeye ulaşılmasının beklendiğini ifade etti.
Üretimde Yüzde 44 Artış Hedefi
Bakan Yumaklı’nın paylaştığı verilere göre, bu yıl buğday üretiminde 24,5 milyon ton, arpa üretiminde ise 10 milyon tonluk bir rekolte hedefleniyor. Söz konusu rakamlar, geçtiğimiz yılın üretim verileriyle kıyaslandığında yüzde 44 oranında bir artışa tekabül ediyor. Bu durum, Türkiye’nin gıda arz güvenliği ve tarımsal verimlilik açısından önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor.
Yağışlar Verimi Artırdı
Üretimdeki bu artışın temel nedenleri arasında, tarım arazilerinin ihtiyaç duyduğu yağışların mevsiminde ve yeterli miktarda gerçekleşmesi yer alıyor. Bakan Yumaklı, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alacağı verimli bir hasat dönemi geçirilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

