- İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD tarafından iletilen yeni teklifi Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'a ulaştırdı.
- Hükümet Sözcüsü Fatma Muhacerani, görüşmenin gerçekleştiğini doğrulayarak diplomatik sürecin başladığını duyurdu.
- Tahran ve Washington arasındaki diplomatik temaslar, bölgedeki gerilimin düşürülmesi açısından kritik bir aşamada değerlendiriliyor.
İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki diplomatik kanallarda yeni bir gelişme yaşandı. İran Hükümet Sözcüsü Fatma Muhacerani, Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin ABD tarafından iletilen son teklifi, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’a sunduğunu açıkladı.
Diplomatik Süreçte Kritik Viraj
Tahran yönetiminden gelen bu açıklama, iki ülke arasındaki ilişkilerin seyri açısından dikkatle takip ediliyor. Dışişleri Bakanı Arakçi’nin, ABD’den gelen mesajları ve teklif metnini Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile paylaşması, İran’ın dış politika stratejisinde yeni bir değerlendirme sürecine girildiğini gösteriyor.
İçerik Hakkında Resmi Açıklama Bekleniyor
Teklifin detaylarına ilişkin henüz resmi bir bilgilendirme yapılmazken, tarafların bölgedeki mevcut gerilimleri azaltmaya yönelik bir yol haritası üzerinde çalışıp çalışmadığı merak konusu. İran hükümeti, konuya ilişkin ilerleyen günlerde daha kapsamlı bir bilgilendirme yapılacağını işaret etti.

