- ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), teknik bir ekipman arızası nedeniyle altı havalimanında kalkışları geçici olarak durdurdu.
- Etkilenen havalimanları arasında New York ve Philadelphia bölgesindeki kritik merkezler yer alıyor.
- Arızanın giderilmesi için teknik ekiplerin çalışmaları devam ederken, yolculara uçuş durumlarını kontrol etmeleri çağrısı yapıldı.
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), ülkenin doğu yakasındaki altı önemli havalimanında yaşanan teknik bir ekipman arızası nedeniyle uçuş trafiğinde aksaklıklar yaşandığını duyurdu. Havacılık otoriteleri, güvenlik gerekçesiyle uçakların kalkışlarına yönelik geçici bir durdurma kararı aldı.
Hangi Havalimanları Etkilendi?
Yaşanan teknik sorun nedeniyle Newark Liberty, Philadelphia International, John F. Kennedy International (JFK), LaGuardia, Teterboro ve Westchester County havalimanlarında uçuş operasyonları sekteye uğradı. FAA, söz konusu havalimanlarında kalkış yapacak uçaklar için ‘yerde tutma’ (ground stop) emrini devreye soktu.
Teknik Arıza ve Süreç
Uçuş trafiğini yöneten sistemlerde meydana gelen arızanın kaynağına ilişkin incelemeler devam ediyor. FAA yetkilileri, sistemlerin normale dönmesi için teknik ekiplerin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Havayolu şirketleri ise yolcularından uçuş bilgilerini güncel olarak takip etmelerini ve havalimanına gitmeden önce uçuş durumlarını sorgulamalarını istedi.

