- Fatma Betül Sayan Kaya, borsa işlemlerine yönelik iddialar üzerine görevini bıraktı.
- Soruşturmanın bağımsızlığına vurgu yapan Kaya, siyasi sorumluluk gereği istifa ettiğini açıkladı.
- İddialar, Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre tarafından gündeme getirilmişti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, kendisi ve eşinin borsa işlemleriyle ilgili ortaya atılan iddiaların ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu. Siyasi arenada geniş yankı uyandıran bu gelişme, Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre’nin kamuoyuna taşıdığı iddialar sonrası gerçekleşti.
Soruşturmanın Bağımsızlığı İçin İstifa Kararı
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Fatma Betül Sayan Kaya, söz konusu iddialara ilişkin yürütülecek hukuki ve idari süreçlerin tarafsız bir şekilde ilerlemesi gerektiğini belirtti. Kaya, iddiaları doğrudan yalanlamak yerine, “siyasi sorumluluk” ilkesi gereği görevinden ayrılma kararı aldığını ifade etti.
Süreç Nasıl İlerleyecek?
Kaya’nın istifasıyla boşalan AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna kimin getirileceği henüz netlik kazanmadı. İddialara konu olan borsa işlemlerine dair soruşturmanın ise ilgili kurumlar tarafından titizlikle sürdürülmesi bekleniyor.

