- Frankfurt kentinde sıtma kaynaklı bir ölüm daha gerçekleşti.
- Bölgedeki toplam can kaybı sayısı üç kişiye ulaştı.
- Yetkililer sivrisinek yoluyla bulaşan hastalık için önlemleri artırıyor.
Almanya’nın Frankfurt kentinde, sivrisinekler aracılığıyla bulaşan sıtma hastalığı nedeniyle bir kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Bu yeni gelişmeyle birlikte, bölgede son dönemde sıtma kaynaklı yaşamını yitirenlerin toplam sayısı üçe yükseldi.
Sıtma Vakalarında Artış Tedirginliği
Sağlık otoriteleri, Frankfurt genelinde görülen vakaların ardından bölgedeki sivrisinek popülasyonuna yönelik incelemelerini sıkılaştırdı. Hastalığın yayılma hızını kontrol altına almak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ederken, halka kişisel korunma yöntemlerine dikkat etmeleri konusunda çağrıda bulunuldu.
Sağlık Birimleri Alarmda
Uzmanlar, özellikle durgun suların sivrisinek üremesi için uygun ortam sağladığını belirterek, yerel yönetimlerin ilaçlama faaliyetlerini hızlandırdığını ifade etti. Sıtma vakalarının artış göstermesi, bölgedeki sağlık kuruluşlarını da teyakkuza geçirdi.

