- Almanya'daki bir tarım arazisinde 934 adet Roma gümüş denariusu gün yüzüne çıkarıldı.
- Keşfedilen koleksiyonun, bölgede Hadrianus dönemine ait bulunan en büyük sikke grubu olduğu belirtildi.
- Arkeolojik buluntular, Roma İmparatorluğu'nun bölgedeki ticari ve siyasi faaliyetlerine ışık tutuyor.
Almanya’da gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar sırasında, Roma İmparatorluğu dönemine ait çok önemli bir hazine keşfedildi. Bir tarla üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, toplamda 934 adet gümüş denarius bulundu.
Tarihi Bir Döneme Işık Tutuyor
Uzmanlar, söz konusu sikkelerin İmparator Hadrianus dönemine ait olduğunu doğruladı. Bu buluntu, sadece sayısal büyüklüğüyle değil, aynı zamanda dönemin ekonomik yapısını anlamamıza sağladığı katkılarla da arkeoloji dünyasında büyük heyecan yarattı.
Bölgedeki En Büyük Buluntu
Yapılan değerlendirmelere göre bu koleksiyon, Almanya sınırları içerisinde Hadrianus dönemine ait şimdiye kadar ele geçirilen en büyük sikke grubu olma özelliğini taşıyor. Uzmanlar, sikkelerin toprağa nasıl ve hangi amaçla gömüldüğüne dair detaylı incelemelerin devam ettiğini belirtti.

