Dünyada tabu olarak kabul edilen kavramlar yavaş yavaş sıradanlaşmaya başlıyor.
Cinsiyet değiştirme de bu kavramlardan biri.
Dünyanın değişik ülkelerinde sıradanlaştırılan ve olağan bir durummuş gibi gösterilen bu ve benzeri durumla bu tarz eğilimleri olan kişilerin rahat davranabilmelerini kanunlarla koruma altına alıyor.
İngiltere’nin köklü basın yayın kuruluşlarından Guardian bu konuya dikkat çekerek yaptığı bir haberde , Britanya’da son 10 yılda cinsiyet değiştirmek isteyenlerin sayısında büyük artış olduğunu yazdı.
Bilgi Edinme Yasası kapsamında alınan verilere göre, ülkede söz konusu ameliyatların yapıldığı 14 cinsel kimlik kliniğinin tümüne başvurularda artış var.
Ulusal Sağlık Sistemi’nin çözmekte zorlandığı soru yüzünden, cinsiyet değiştirmek isteyen bir yetişkin, ilk doktor randevusu için yaklaşık 9 ay bekliyor. Her 6 yetişkinden biri için ise bu süre 1 yıldan fazla.
