- Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iki ülke arasındaki stratejik müttefikliği hedef alan içeriklere karşı uyarıda bulundu.
- Yapılan açıklamada, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki 'Tek Millet, İki Devlet' anlayışının sarsılmaz olduğu vurgulandı.
- Uluslararası basın ve sosyal medyada yer alan art niyetli paylaşımların manipülasyon içerdiği belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkileri hedef alan dezenformasyon içerikli paylaşımlara ilişkin resmi bir açıklama yayımladı. Son dönemde uluslararası basın organları ve sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Stratejik Müttefikliğe Vurgu
DMM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki sarsılmaz bağların ve stratejik müttefikliğin hedef alındığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Tek Millet, İki Devlet” anlayışının temel alındığı ilişkilerin, bazı çevrelerce maksatlı ve art niyetli içeriklerle zedelenmeye çalışıldığı ifade edildi.
Manipülasyon Girişimlerine Karşı Uyarı
Kurum, kamuoyunu manipüle etmeyi amaçlayan bu tür içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgularken, iki ülke arasındaki kardeşlik hukukunun bu tür dezenformasyon girişimlerinden etkilenmeyeceğinin altını çizdi. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliğinin bölgesel istikrar için kritik öneme sahip olduğu hatırlatıldı.

