- İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail yönetiminin Türkiye'ye yönelik tehdit ve provokasyonlarına tepki gösterdi.
- Duran, Türkiye'nin hak ve adalet eksenli dış politikasından taviz vermeyeceğini vurguladı.
- İsrailli Bakan Katz'ın açıklamalarının bir karalama kampanyası olduğu ifade edildi.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Türkiye’ye yönelik söylemlerine ve İsrail yönetiminin bölgedeki tutumuna ilişkin sert bir açıklamada bulundu. Duran, Türkiye’nin uluslararası arenadaki ilkeli duruşunun baskılarla sarsılamayacağını belirtti.
“Hak ve Adaletten Yana Duruşumuz Sürecek”
İsrail yönetiminin son dönemde artan tehdit, provokasyon ve karalama kampanyalarına dikkat çeken İletişim Başkanı Duran, bu tür girişimlerin Türkiye’nin dış politika vizyonunu etkilemeyeceğinin altını çizdi. Duran, “İsrail yönetiminin tehditleri, provokasyonları ve karalama kampanyaları, ülkemizin hak ve adaletten yana duruşunu değiştirmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Diplomatik Gerilim Tırmanıyor
Bölgedeki insani kriz ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken, Türkiye’nin diplomatik kanallardan yürüttüğü eleştirel tutum, İsrail hükümeti ile Ankara arasında gerilimi artırmaya devam ediyor. Türkiye, uluslararası hukuk çerçevesinde adaleti savunmaya devam edeceğini vurguluyor.

