- KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası platformdaki desteklerine vurgu yaptı.
- Erdoğan'ın KKTC'nin tanınması yönündeki çağrısı Lefkoşa'da memnuniyetle karşılandı.
- Bakan Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargoların kaldırılması talebini yineledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası arenada KKTC’ye yönelik sergilediği kararlı tutum ve destekleri nedeniyle bir teşekkür mesajı yayımladı.
Uluslararası Tanınma Vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası platformlarda KKTC’nin egemen eşitliğinin tanınması yönündeki çağrıları, Kıbrıs Türk tarafında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bakan Ertuğruloğlu, Türkiye’nin bu diplomatik hamlelerinin Kıbrıs Türk halkının haklı davasını dünyaya duyurma noktasında kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Ambargoların Kaldırılması Çağrısı
Ertuğruloğlu, açıklamasında ayrıca Kıbrıs Türk halkına yıllardır uygulanan haksız ambargolara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ambargoların kaldırılması yönündeki ısrarlı ve ilkeli duruşunun, halkın üzerindeki izolasyonun kırılması açısından hayati bir adım olduğunu ifade etti. Bakan, Türkiye ile olan güçlü iş birliğinin bölgedeki istikrar ve çözüm arayışları için temel dayanak olmaya devam edeceğini vurguladı.

