PKK ile mücadele kapsamında devlet birimlerine destek olması amacıyla kurulan koruculuk sistemi mensuplarına emeklilik durumlarında can güvenliği gerekçesiyle silah taşıma ruhsatı verileceği duyuruldu.
‘Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik’, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu değişiklikle, güvenlik korucuları ile emekli güvenlik korucularına ‘can güvenliği nedeniyle’ talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verilebilecek.
Koruculara resmi taşıma belgesi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan ‘Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ kapsamında, güvenlik korucusu olanlar ile emekli güvenlik korucularına ‘can güvenliği nedeniyle’ talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verilebilecek.
Söz konusu yönetmelik değişikliği 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun hükümleri gereğince yapıldı.

