- MÜSİAD EXPO 2026, 80 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı.
- Fuar kapsamında 70 farklı ülkeden temsilci ve 400 alım heyeti bir araya geldi.
- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fuarın uluslararası ticari iş birlikleri için kritik bir platform olduğunu vurguladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen EXPO 2026 Uluslararası Ticaret Fuarı’nın kapanışına doğru önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin ticari kapasitesini küresel ölçekte sergileyen fuarın, katılımcı sayısı ve iş hacmiyle beklentileri karşıladığı ifade edildi.
Küresel Ticarette Güçlü İş Birliği
Bakan Bolat, fuara gösterilen yoğun ilginin Türkiye ekonomisine olan güvenin bir yansıması olduğunu belirtti. Verilen bilgilere göre, fuarı 80 binden fazla kişi ziyaret ederken, 70 farklı ülkeden gelen temsilciler ve 400 alım heyeti, Türk firmalarıyla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Toplamda 369 firmanın stant açtığı etkinlik, yerli üreticinin küresel pazarlara açılması noktasında stratejik bir köprü görevi gördü.
Ekonomik Büyüme ve İhracat Hedefleri
Fuarın, sadece bir sergi alanı değil, aynı zamanda uluslararası ticaretin kalbinin attığı bir merkez haline geldiğini vurgulayan Bolat, bu tür organizasyonların ihracat hedeflerine ulaşmada kilit rol oynadığını ifade etti. Katılımcı firmaların elde ettiği ticari bağlantıların, önümüzdeki dönemde ülke ekonomisine pozitif yansıması bekleniyor.
