- Ticaret Bakanlığı, fındık ticaretindeki işleyişi incelemek üzere müfettiş görevlendirdi.
- Denetimler, fındık üretiminin merkezi olan Ordu ve Giresun illerindeki ticaret borsalarında yoğunlaşıyor.
- Söz konusu hamle, piyasa düzeninin korunması ve şeffaf ticaretin sağlanması amacıyla gerçekleştiriliyor.
Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinden biri olan fındıkta piyasa istikrarını korumak adına harekete geçti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, fındık üretim ve ticaretinin merkez üssü konumundaki Ordu ve Giresun’da bulunan ticaret borsalarında kapsamlı bir inceleme başlatıldığı duyuruldu.
Piyasa İşleyişi Mercek Altında
Bölgedeki ticaret borsalarında yürütülen faaliyetlerin mevzuata uygunluğunu denetlemek üzere özel müfettişler görevlendirildi. Müfettişlerin, alım-satım süreçleri, fiyat oluşumları ve borsa işleyişi üzerinde detaylı bir inceleme yürüteceği belirtildi. Bu denetimlerin, üreticinin haklarının korunması ve piyasada serbest rekabet koşullarının sağlıklı bir şekilde işlemesi için kritik bir öneme sahip olduğu vurgulanıyor.
Üretici ve Sektör Temsilcileri Beklemede
Fındık sezonunun yoğun geçtiği bu dönemde gerçekleştirilen denetimler, sektör temsilcileri tarafından dikkatle takip ediliyor. Bakanlık yetkilileri, piyasada oluşabilecek spekülatif hareketlerin önüne geçmek ve ticaretin şeffaflığını sağlamak adına denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

