- Brüksel'de hükümetin tasarruf politikalarını protesto etmek amacıyla yaklaşık 30 bin kişi sokaklara döküldü.
- Sendikalar tarafından organize edilen yürüyüş sırasında güvenlik güçleri ile bazı gruplar arasında gerginlik yaşandı.
- Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, protestocular ekonomik reformların yaşam standartlarını düşürdüğünü savundu.
Belçika’nın başkenti Brüksel, 9 Ekim Cuma günü hükümetin açıkladığı yeni tasarruf planlarını protesto eden on binlerce vatandaşa ev sahipliği yaptı. Sendikaların çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık 30 bin kişilik kalabalık, ekonomik reformlara karşı tepkilerini dile getirmek için kent merkezinde yürüyüş düzenledi.
Protestolarda Gergin Anlar
Hükümetin bütçe kısıntıları ve sosyal haklarda yapmayı planladığı değişikliklere karşı çıkan göstericiler, şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri altında toplandı. Yürüyüşün ilerleyen saatlerinde bazı gruplar ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri, kamu düzenini sağlamak amacıyla müdahalede bulunurken, olayların büyümemesi için bölgede yoğun güvenlik çemberi oluşturuldu.
Ekonomik Reformlara Tepki
Sendika temsilcileri, hükümetin tasarruf politikalarının çalışanların alım gücünü doğrudan etkilediğini ve sosyal adaleti zedelediğini belirterek, eylemlerin devam edebileceği sinyalini verdi. Yetkililer ise ekonomik istikrarın sağlanması adına bu adımların gerekli olduğunu savunuyor.

