- İsrail ordusuna ait depolardan çalınan silahlar yasa dışı yollarla suç örgütlerine ulaşıyor.
- Çalınan mühimmat arasında tanksavar füzeleri gibi ağır silahların bulunduğu belirtiliyor.
- Güvenlik zafiyeti, bölgedeki organize suç faaliyetleri için ciddi bir tehdit oluşturuyor.
İsrail basınında yer alan haberlere göre, devam eden çatışma süreci içerisinde İsrail ordusuna ait askeri depolardan çalınan silah ve mühimmatın, yasa dışı yollarla suç örgütlerinin eline geçtiği ortaya çıktı. Askeri envanterdeki bu ciddi güvenlik zafiyeti, bölgedeki suç oranları ve kamu güvenliği açısından endişe verici bir tabloyu gözler önüne seriyor.
Tanksavar Füzeleri Suç Örgütlerinin Envanterinde
Haberde, çalınan silahlar arasında yüksek tahrip gücüne sahip “Lao” tipi tanksavar füzelerinin de yer aldığı vurgulandı. Ordu depolarından sızan bu ağır silahların, organize suç örgütleri tarafından ele geçirilmesi, İsrail güvenlik birimlerinin operasyonel kapasitesini ve bölgedeki asayişi doğrudan tehdit ediyor.
Güvenlik Zafiyeti Sorgulanıyor
Savaş ortamının yarattığı karmaşadan faydalanan suç gruplarının, askeri mühimmatı nasıl temin ettiği ve bu silahların hangi amaçlarla kullanılacağı konusunda soruşturmaların derinleştirilmesi bekleniyor. İsrail ordusunun lojistik güvenliği ve depo denetimleri, yaşanan bu olayla birlikte yeniden tartışmaya açıldı.
